YDELSER

REDAKTØRHJÆLP

SPARRING/REDAKTØRHJÆLP

PRIS

Professionel sparring er for dig, som har svært ved at 'give dit manuskript liv'. Dig, der ikke kan få karaktererne til at træde tydeligt frem, eller dig der undrer sig over manuskriptopbygningen, plots og vendepunkter. Hvis du har brug for at få andre øjne på dine fortællinger, så vil jeg gerne hjælpe dig. Jeg tilbyder:

 • Kyndig og grundig vejledning
 • Sparring på sprog, karakter- og tekstopbygning samt plotudvikling
 • Idéer til udvikling af din tekst
 • Skriftlig og mundtlig feedback, som løfter din tekst og dine evner som forfatter


Jeg tager kr. 450,- pr.  time (inkl. moms) på sparring af manuskripter, synopser, oversættelser og/eller følgebreve til forlag.


Ved aftale om +10 timer, kan vi lave en reduceret timepris.


Hvert manuskript (og hver forfatters behov) er forskelligt, så på baggrund af genre og ordomfanget i dit manuskript, sætter vi sammen et estimeret timeantal på netop dit værk, inden jeg går i gang med din bog.

MANUSKRIPTKONSULENT

FORLØB

PRIS

At få et forløb med mig som manuskriptkonsulent vil være for dig, som har brug for en mentor. Sammen laver vi et personligt forløb, som har dine udviklingsmuligheder for øje.

     Min konsulentydelse er baseret på fire skriveøvelser, tre af dine tekster (scener eller kapitler fra dit manus) og en betalæsning af dit færdige produkt. 


Forløbet vil strukturelt se sådan ud: 

 1. Du får en skriveøvelse med henblik på klarlægning af karakterer, plot og univers. Den får du skriftlig feedback på med fokus på udviklingsmuligheder.
 2. Du sender mig en scene fra dit manus (på max. 1000 ord). Den vil du få tekstnær og skriftlig feedback på.
 3. Du får en skriveøvelse. Fokus er på sprogudvikling, som du vil få skriftligt feedback på.
 4. Du sender mig en scene fra dit manus (max. 1000 ord). Den vil du få tekstnær og skriftlig feedback på.
 5. Du får en skriveøvelse. Fokus er karakterernes dybde og udvikling. Den får du skriftlig feedback på.
 6. Du sender mig en scene fra dit manus (max. 1000 ord). Den vil du få tekstnær og skriftlig feedback på,
 7. Du får en skriveøvelse, som skal visualisere dit univers for dig. Den vil du få skriftlig feedback på.
 8. Når manus er færdigt, betalæser jeg hele manus igennem (eller max. 200 bogsider / 60.000 ord)


Prisen for denne ydelse er 7.500,- (inkl. moms)


UDTALELSER 

“Katja Ranvits er en ekstraordinær forfatter og skrivementor. Hendes dybdegående forståelse for skriveprocessen og evne til at guide forfattere gennem komplekse narrative strukturer gør hende enestående. Hendes inspirerende tilgang og defikation til at hjælpe andre med at opnå deres skriveambitioner er bemærkelsesværdig. Jeg anbefaler varmt Katja Ranvits til enhver, der søger professionel vejledning og støtte inden for skriveverdenen. ”


Tanja

"Katja har med et struktureret forløb styrket min skrivning, der hvor jeg er. Hun har hjulpet mig med metoder og perspektiver til at tackle skrivetekniske udfordringer, og hun har givet mig masser af stof til eftertanke, især ift. den måde, jeg bygger mine karakterer på. Øvelserne har været super givende, og hendes kritik har været skarp og brugbar. Det har klart løftet min roman at være i mentorforløb hos Katja!"

Maria

12-tal og tak til Katja Ranvits

"6. klasse, Esajasskolen, havde i januar 2024 besøg af Katja Ranvits med det formål at skabe læseglæde og indsigt i skrivekunsten. Alle blev stærkt engagerede af Katjas spændende fortælling om sit arbejde og baggrund, så læsning kommer opad på elevernes agenda. Katja dykkede ned i historierne i sine bøger og sit eget liv og havde en smuk dialog med de 13-årige. Formålet blev opfyldt."Niels Freese

GHOSTWRITING

GHOSTWRITING

PRIS

Sammen laver vi et overblik, en plan over bogen og dens virkemidler. Hvilken genre er det? Hvilken fortæller og problemstilling? Er der et overordnet tema?

     Jeg skriver første kapitel, som du får til gennemlæsning. Når du har rettet kapitlet til og godkendt det, skriver jeg hele bogen, som du så får til gennemlæsning. Derefter laver jeg de nødvendige rettelser og gennemskrivninger af manuskriptet over 2-3 gange.  


Prisen for denne ydelse er kr. 125.000,- (inkl. moms) og gælder for 200 bogsider (IKKE  for- og/eller efterord). 

FOREDRAG

PRIS

WORKSHOPS

PRIS

TRANSPORT

Jeg holder foredrag om min forfattergerning, om at skrive, hvordan jeg ser karaktererne som historiens omdrejningspunkt og egentlige plot.

     Qua min uddannelse og erhverserfaring har jeg også kompetencer inden for pædagogik og psykologi, hvis du ønsker et foredrag om børns udvikling og selvforståelse.

     Et foredrag varer oftest omkring 50-60 min.   

     Derudover afholder jeg sammen med forfatter Rie Gyldholm Rasmussen et foredrag om at finde inspiration i livet og at lade karaktererne drive historien frem.


Prisen kr. 4.500 (ex. moms). Workshops opdeler jeg i to kategorier:

     1. For voksne. Denne ramme kan evt. være med fokus på den karakterdrevne fortælling, eller at lave en tydelig og overskuelig outlining. Hvad end du har brug for i din skrivegruppe. 

     2.  For børn. Her kan der evt. leges med sprog og -forståelse. Hvad gør en tekst dyb? Hvordan kan man bruge farver, omgivelser og karakterer til at skabe en stemning? Workshoppen kan strikkes sammen til netop børnenes behov.   


Prisen aftaler, da den bliver baseret på workshoppens antal timer.  Til alle arrangementer bliver tillagt statens transporttakst samt kr. 250 kr. (inkl. moms) pr. transporttime. Evt. betalt hotelophold i forbindelse med foredrag eller workshop aftales nærmere.

FOREDRAG, WORKSHOPS


KONTAKT