YDELSER

REDAKTØR-/MENTORFORLØB

FORLØB

KONTAKT

Skriv for at få en skræddersyet

løsning for dig

PRIS

At få et forløb med mig som manuskriptkonsulent vil være for dig, som har brug for en mentor. Sammen laver vi et personligt forløb, som har dine udviklingsmuligheder for øje.

     Min konsulentydelse er baseret på fire skriveøvelser, tre af dine tekster (scener eller kapitler fra dit manus) og en betalæsning af dit færdige produkt. 


Forløbet vil strukturelt se sådan ud: 

 1. Du får en skriveøvelse med henblik på klarlægning af karakterer, plot og univers. Den får du skriftlig feedback på med fokus på udviklingsmuligheder.
 2. Du sender mig en scene fra dit manus (på max. 1000 ord). Den vil du få tekstnær og skriftlig feedback på.
 3. Du får en skriveøvelse. Fokus er på sprogudvikling, som du vil få skriftligt feedback på.
 4. Du sender mig en scene fra dit manus (max. 1000 ord). Den vil du få tekstnær og skriftlig feedback på.
 5. Du får en skriveøvelse. Fokus er karakterernes dybde og udvikling. Den får du skriftlig feedback på.
 6. Du sender mig en scene fra dit manus (max. 1000 ord). Den vil du få tekstnær og skriftlig feedback på,
 7. Du får en skriveøvelse, som skal visualisere dit univers for dig. Den vil du få skriftlig feedback på.
 8. Når manus er færdigt, betalæser jeg hele manus igennem (eller max. 200 bogsider / 60.000 ord)


Prisen for denne ydelse er 7.500,- (inkl. moms)


Elev fra mentorforløbet


Tanja

"Katja Ranvits er en ekstraordinær forfatter og skrivementor. Hendes dybdegående forståelse for skriveprocessen og evne til at guide forfattere gennem komplekse narrative strukturer gør hende enestående. Hendes inspirerende tilgang og defikation til at hjælpe andre med at opnå deres skriveambitioner er bemærkelsesværdig. Jeg anbefaler varmt Katja Ranvits til enhver, der søger professionel vejledning og støtte inden for skriveverdenen."


Tanja

Elev fra mentorforløbet


Maria

"Katja har med et struktureret forløb styrket min skrivning, der hvor jeg er. Hun har hjulpet mig med metoder og perspektiver til at tackle skrivetekniske udfordringer, og hun har givet mig masser af stof til eftertanke, især ift. den måde, jeg bygger mine karakterer på. Øvelserne har været super givende, og hendes kritik har været skarp og brugbar. Det har klart løftet min roman at være i mentorforløb hos Katja!"

Maria

Elev fra mentorforløbet


Eugénie

"Katja er en fantastisk forfatter og mentor. Skriveøvelserne er forståelige, og der er tid til grundig bearbejdning før aflevering. Katja giver konstruktiv feedback, en feedback der ikke blot bygger på dit skrivearbejde, men også på den viden, hun har om dig som person. Det har for mig været en meget givende og lærerig proces, som har udviklet mig i mit skrivearbjede og læsning. Troen på at kunne, og et løft af selvværd, får du også med i 'pakken'. "
Eugénie


MANUSKRIPTKONSULENT

SPARRING/REDAKTØRHJÆLP

KONTAKT

Skriv for at få en skræddersyet

løsning for dig

Professionel sparring er for dig, som har svært ved at 'give dit manuskript liv'. Dig, der ikke kan få karaktererne til at træde tydeligt frem, eller dig der undrer sig over manuskriptopbygningen, plots og vendepunkter. Hvis du har brug for at få andre øjne på dine fortællinger, så vil jeg gerne hjælpe dig.Jeg tilbyder:

 • Kyndig og grundig vejledning
 • Sparring på sprog, karakter- og tekstopbygning samt plotudvikling
 • Idéer til udvikling af din tekst
 • Skriftlig og mundtlig feedback, som løfter din tekst og dine evner som forfatter
 • Jeg tager kr. 450,- pr. time (inkl. moms) på sparring af manuskripter, synopser, oversættelser og/eller følgebreve til forlag.
 • Ved aftale om +10 timer, kan vi lave en reduceret timepris.
 • Hvert manuskript (og hver forfatters behov) er forskelligt, så på baggrund af genre og ordomfanget i dit manuskript, sætter vi sammen et estimeret timeantal på netop dit værk, inden jeg går i gang med din bog.


GHOSTWRITING

KONTAKT

Skriv for at få en skræddersyet

løsning for dig

Sammen laver vi et overblik, en plan over bogen og dens virkemidler. Hvilken genre er det? Hvilken fortæller og problemstilling? Er der et overordnet tema?

Jeg skriver første kapitel, som du får til gennemlæsning. Når du har rettet kapitlet til og godkendt det, skriver jeg hele bogen, som du så får til gennemlæsning. Derefter laver jeg de nødvendige rettelser og gennemskrivninger af manuskriptet over 2-3 gange.


Prisen for denne ydelse er kr. 125.000,- (inkl. moms) og gælder for 200 bogsider (IKKE for- og/eller efterord).

Ghostwriter udtalelse


Mette

"Katjas skrivetalent er uden lige - hun har en særlig evne til at vække ord til live på en magisk måde. Dette er ikke blot en færdighed, det er en gave, når man skaber noget sammen.

     Jeg havde længe haft et inderligt ønske om at få fortalt min egen historie - en fortælling om både op- og nedture i mit personlige liv og som iværksætter, så da jeg opdagede, at Katja havde etableret sig som forfatter, sprang jeg til for at får et samarbejde med hende. Sammen formåede vi at omdanne min historie til noget helt særligt. Jeg er umådelig stolt af både hende og resulatet."


Mette Marie Moff Andersen

FOREDRAG, WORKSHOPS

KONTAKT

Skriv for at få en skræddersyet

løsning for dig

PRIS

TRANSPORT

Jeg holder foredrag om min forfattergerning, som oftest varer 50-60 minutter. Jeg taler om:

 • At skrive
 • Hvordan jeg ser karaktererne som historiens omdrejningspunkt og egentlige plot.


Qua min uddannelse og erhvervserfaring har jeg også kompetencer inden for pædagogik og psykologi. Så ønsker du et foredrag om børns udvikling og selvforståelse, kan jeg også godt være behjælpelig med det.

     

Prisen er kr. 4.500 (ex. moms).Workshops opdeler jeg i to kategorier:

1. For voksne. Denne ramme kan evt. være med fokus på den karakterdrevne fortælling, eller at lave en tydelig og overskuelig outline, eller hvad end du har brug for i din skrivegruppe.

2. For børn. Her kan der evt. leges med sprog og -forståelse. Hvad gør en tekst dyb? Hvordan kan man bruge farver, omgivelser og karakterer til at skabe en stemning?        Workshoppen kan strikkes sammen til netop børnenes behov.


Prisen aftaler vi sammen, da den bliver baseret på workshoppens antal timer.Til alle arrangementer bliver tillagt statens transporttakst samt kr. 250 kr. (inkl. moms) pr. transporttime. Evt. betalt hotelophold i forbindelse med foredrag eller workshop aftales nærmere.

Lærer fra  skolebesøg


Niels Freese

12-tal og tak til Katja Ranvits

"6. klasse, Esajasskolen, havde i januar 2024 besøg af Katja Ranvits med det formål at skabe læseglæde og indsigt i skrivekunsten. Alle blev stærkt engagerede af Katjas spændende fortælling om sit arbejde og baggrund, så læsning kommer opad på elevernes agenda. Katja dykkede ned i historierne i sine bøger og sit eget liv og havde en smuk dialog med de 13-årige. Formålet blev opfyldt."Niels Freese

unsplash