STILLE SKRIG

STILLE SKRIG 


RESUMÉ: 

"Hun undertrykte et gisp, idet blod fra et stort sår på maven løb ned ad benene. Og først nu forstod hun det. Hun var ofringen.”
       En lun sommernat finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang Behandlings center.           Den ukendte kvinde bærer en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde til en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager. Dagbogen rækker sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Og byder ondskaben indenfor i Cecilies liv.

       Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe. 


STILLE SKRIG er en historie om hvad der sker når mennesket står over for en virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man normalt lever efter. 


LEKTØRUDTALELSE:

"Hårrejsende spændingsroman ... anskaffelse anbefales".

(DBC, lektørudtalelse)ANMELDELSER


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 6/6 "...er en fremragende og mere end bare velskrevet debut."  Anmelder: Mullesbogblog

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ “Det er en spændende kriminalroman med stort K.” Finn Hansen, Krimicirklen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5 "... Jeg havde svært ved at lægge den fra mig..."

Anmelder: Pernille Howalt.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5 “… Jeg er blown away! Jeg slugte bogen på et døgn...” Anmelder: Kreativepips.dk

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 “Fantastisk spændende historie.” 

Anmelder: Øjerson, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 “Katja formår at skrive, så man mærker angsten krybe ind på sig, mens man læser.”

Anmelder: Pia Lindehøj, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 "Spænding fra start til slut, jeg er vild med bogen..." Anmelder: Marion Kielskov, Goodreads 

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 "Man er underholdt med en knude i maven fra start til slut. Glæder mig til flere i denne serie.."

Anmelder: Patricia Berg, Bog&Idé

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 "...giver stof til eftertanke, og blandning af filosofi og psykologi er virkelig godt beskrevet og det gør det nemmere at forstå tingene." Anmelder: Maria Mortensen, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5, "Man indfanges og overraskes af de nærmest klaustrofobiske rædsler, som fint spindes sammen i forfatterens net." Anmelder: Kristina Bøchet, Goodreads

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  5/6  "… en voldsom barsk spændingsroman og bestemt ikke egnet for sarte sjæle …" Anmelder: Krimiormen

⭐️⭐️⭐️⭐️ 4/5 " ... fanger og griber dig ... "

Anmelder: Bekkalouise.

⭐️⭐️⭐️⭐️ 4/5 “… En fantastisk bog, men så absolut ikke for sarte sjæle …" Anmelder: Ulla Weishaupt, Bogrummet.dk

⭐️⭐️⭐️⭐️ 4/5 “… Stille skrig er en flot debut...”

Anmelder: dinboganmelder.dk

⭐⭐⭐⭐ 4/5 “…glæder mig til en efterfølger.”

Anmelder: Louise Nielsen, Goodreads

⭐⭐⭐⭐4/5 "...ordene kan mærkes helt inderst inde hos mig som læser." Anmelder: Line Sølvhøj, Goodreads

⭐️⭐️⭐️⭐️ 4/6  “… en flot debut …

Anmelder: catsbooksandcoffee.

⭐️⭐️⭐️⭐️ 4/6  "...er det den type bog, hvor man hele tiden liiige må læse en side mere for at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen." Anmelder: http://brittwest.dk/

⭐️⭐️⭐️ 3/5 “… Jeg var fanget fra første side…

Anmelder: Nanna Smistrup 

⭐️⭐️⭐️ 3/6 "...er vild med uhyggen, som kan være tæt på virkeligheden...." Anmelder: Fru Thulstrup


LÆSERNE SKRIVER:  


 • Kan anbefale stille skrig, en spændende bog man ikke kan slippe igen! Glæder mig til den næste kommer.


 • Vores datter på 17 år, har simpelthen slugt Katja Ranvits bog “Stille skrig”. Hun lagde den ikke fra sig før den sidste side var læst. Kan klart anbefales


 • Katja er med ord, som hun er som menneske, fantastisk!
  Hun fortæller på en histore på en måde, hvorpå man bare skal og må’ have mere.


 • Den blev læst meget hurtigt, den var utrolig overraskende, spændende, og når man så reflekterer over den involveret personer, så er den fyldt med en masse......og hvorfor bliver vi dem vi er, og hvorfor ????? god og relevant historie, så udsendelsen i går Hvorfor mænd dræber kvinder, og de forskellige faglige perspektiver der blev beskrevet....jeg glæder mig til mere, og dejligt med noget faglig sprog og miljø


 • Kære Katja. Jeg er nødt til at fortælle dig at jeg allerede er total opslugt i Stille Skrig, efter bare 5 kapitler i flyveren!! Virkelig flot sprog og fængende, intelligent indhold... Kan næsten ikke vente med resten...


 • Stor tak til Katja Ranvits for en barsk men helt fantastisk bog. Den kan varmt anbefales 


 • Stille skrig, er utrolig spændende, fængslende og uhyggelig og varm. Glæder mig til nr 2. Du kan bare det der. Tusind tak for spændende læsning.


 • Kæreste Katja. 
  Nu er den desværre læst færdig. Det er mange år siden jeg har slugt en bog så hurtigt. Har levet mig helt ind i historien. Hvor er den god. Hvor er du god. Håber snart der kommer en 2’er 
  Tusinde tak for oplevelsen


 • Hold nu op Katja! Har lige læst den sidste side. Det må du ikke holde op med at gøre. Tak for nogle spændende timer inde i din fantasi


 • Katja for helvede!!!
  Jeg har lige lagt Cecilie og co. fra mig. Startede ud på bogen igår og har ikke lagt den fra mig siden.
  Tak for en gribende, forfærdelig og ikke mindst sindsoprivende oplevelse!!! Det er første gang at jeg har læst en bog, hvor jeg fysisk fik kvalme. Jeg ser frem til næste bog. Og hvor skriver du dog i et varieret og levende sprog! Godt gået! Tak for det!


 • Stille skrig er en vild spændene bog. Jeg blev så fanget af den og fik den læst på en dag. Man lever sig ind i hovedpersonens liv og bliver hurtigt grebet af historien. Glæder mig til den næste bog


 • En bog jeg havde glædet mig til skulle udkomme og den levede til fulde op til mine forventninger. Katja har skrevet en super spændende bog fra første til sidste side. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig. Nu glæder jeg mig til efterfølgeren kommer.


 • Den bedste bog jeg længe har læst.
  Katja formår at skrive, så man mærker angsten krybe ind på sig, mens man læser.


 • Er du så færdig altså! Spænding fra start til slut, jeg er vild med bogen, jeg vil klart anbefale den, jeg vil med glæde læse noget mere fra denne her forfatter. Mon der kommer en efterfølger til den her bog?


 • De først 90 sider var lidt kedelig at komme igennem men derfra skal jeg ellers love for det tager fart, jeg læste bogen på et par timer. Jeg var helt opslugt og fascineret af hovedpersonen Cecilie og alt det hun må igennem og har været igennem, glæder mig til en efterfølger.


UDDRAG


STILLE SKRIG:


Cecilie mistede pusten igen, og mærkede galden rejse sig i munden. Hun sank et par gange, og selvom solen skinnede ind gennem vinduet, frøs hun.
          Hendes fingre var helt hvide, og hun opdagede, at hun nærmest krampagtigt holdt fast i bogen. Bogstaverne, der som travle myrer, formede hvert et ord, tog grådigt små bidder af hende. Hypnotiserede hende.
          Som i blinde vendte hun næste side, og som hun frygtede, bevidnede denne også om et stort savn og enorm smerte.


STILLE SKRIG:


Da mødet var slut, gik Cecilie en tur i skoven. Hendes lange kjole dansede i vinden, og stoffet kildede hendes ben. Hun havde en umiskendelig følelse af ikke at være alene, og mærkede alle skovens sjæle følge hende. Hun fornemmede hvert træs åndedrag og bladenes raslende vidnesbyrd.
          Hun mærkede, at vinden tog til i styrke og opdagede, at sorte skyer trak ind foran solen.
          Hun løb alt, hun kunne. Men som hun løb mærkede hun regnens overtag og resultatet var, at hendes kjole klistrede sig fast til hendes krop: drivvåd og sikkert også halvgennemsigtig.
          Hun skimtede et lille bådhus, hvor hun ville søge ly for regnen. Hun gled lige inden, hun nåede døren, og mudderet svøbte hende i en tæt omklamring. Hun kunne næsten ikke rejse sig op.
          Hun fik møvet sig afsted på alle fire. Og da hun endelig fik åbnet døren, trillede hun ind på gulvet. Regndråberne faldt hurtigt udenfor og ramte det lille tag hårdt.
          Cecilie krøb sammen i mørket. Hun kunne se gennem et lille vindue, at lynene forlystede sig på himlen og oplyste naturen i hurtige stød.
Noget generede hende ved lænden.
          Hun jog sin hånd om bag ryggen og var overbevist om, at det var en bunke blade, som vinden havde ført ind. Men da hun ville arrangere sig, mødte hendes hånd noget andet.
          ”Hvad fanden!” udbrød hun bestyrtet.STILLE SKRIG:


Men regnen forpurrede hendes planer. Dråberne faldt som mursten, og himlen var lukket af tunge, sorte skyer. Vinduet stod stadig åbent og lod dråberne falde ind på gulvet. Hun løb hen til vinduet og lukkede det.

          Hun gned sig i øjnene og mærkede en prikken brede sig over sin krop. Den efterlod en stikken i hendes fingre, og hendes overlæbe blev våd af sved. Hun stod som naglet til gulvet, ville gerne løbe, men var helt stivnet.

          Hun så en skikkelse, en skygge, forsvinde mellem træerne og længere ind i skoven.STILLE SKRIG:


Mei Ling havde malende beskrevet sin lille fødeø med hvide badestrande og store palmetræer.

          Cecilie kunne nærmest mærke luftfugtigheden danse på sin hud, solen gennemstrømme hende og det kølende havvand på kroppen. Den følelse Mei Ling gav hende i køkkenet, trygheden og troen på eventyrets genopstandelse, havde Cecilie gemt et sikkert sted i sit hjerte. Et sted ellers kun Filippos kendte til. Filippos, hendes grundpille i livet.

          Han havde altid været der for hende, omend på afstand.

          Men op gennem hendes opvækst havde det været hans nærhed, hans tankesæt, der havde båret hende igennem hendes livs rejse.